Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

SOUVLAKI

Souvlaki
4 portioner Ugnstemperatur 225º
ca 25 minuter + +tid fö r marinering
Ingredienser
MARINAD:
TILLBEH Ö R:
Ö VRIGT:

500 g m ört benfritt grisfile
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 lagerblad
1 msk oregano
2 krm svartpeppar
1 dl r ött eller vitt vin
TOMAT OCH KORIANDERSALSA
gr ö nsallad
grillspett
5 tomater, i små
tr äningar
1 liten gul eller r öd
l ö k, finhackad
1 dl korianderblad,
hackade
1 vitl öksklyfta,
finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar
    
Tillagning
Putsa köttet och sk är det i 2x2 cm
stora bitar. Blanda alla ingredienser
till marinaden och l ägg i köttet. L åt
stå svalt några timmar.
Trä k öttet på spetten, pensla med
olja och grilla tills det precis är
genomstekt, 3 -4 minuter. Salta.
(Spetten kan också stekas i ugnen i
225º ca 10 minuter.)
Servera spetten med tillbehören.
Potatis- och ch èvrepaj med nötter
passar också bra till.
Tomat- och koriandersalsa
Blanda alla ingredienser i en skål.
Ställ i kylen att mogna minst 1
timme. Servera som tillbehör till
grillade kö tt-, skaldjurs- eller
fiskrätter.




Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N