Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sirapskakor (50-60 st)

Sirapskakor (50-60 st)

200 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 msk vaniljsocker
3 msk sirap
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl

Rör samman socker och smör smidigt, tillsätt vaniljsockret och sirap och rör samman allt väl. Tillsätt bakpulver och vetemjöl. Blanda allt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en jämn och slät limpa. Dela den i 6 delar. Rulla ut varje del till längder nästan lika långa som plåten. Lägg dem tre och tre på plåtar som är smörade eller med bakpapper på. Platta till dem något med fingertopparna. Grädda kakorna i 175 grader ca 15 min till guldbrun färg. Skär längderna i sneda kakor medan de är varma. Ta isär kakorna när de kallnat.

Källa: ”Småkakor” av Britt Sandqvist-Bolin



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N