|
|
Grahamsbullar
Grahamsbullar 20 st.
Ingredienser:
50 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör
½-1 tsk salt
2 msk ljus eller mörk sirap
6 dl grahamsmjöl
ca 2½ dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut med några msk mjölk. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll blandningen över jästen.
2. Rör ner salt, sirap och grahamsmjöl. Tillsätt vetemjöl i omgångar.
3. Arbeta degen smidig. Strö lite vetemjöl över degen och låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
4. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
5. Dela degen i 20 bitar. Forma till runda bullar och låt jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
6. Grädda mitt i ugn i 250˚ i 6-7 minuter.
7. Pensla de färdiggräddade bullarna med vatten och låt dem kallna under bakduk.
|
|