Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kokosmums

Kokosmums ca 20 st.


Ingredienser:

4½ dl socker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelatinpulver
1½ dl kokhett vatten
4-5 dl kokosflingor
1 msk kakao


Gör så här:

1. Blanda socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.

2. Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 minuter till en pösig smet.

3. Blanda samman kokosflingor och kakaopulver. Sikta det om det är klumpigt. Häll lite av det på botten i en långpanna, 20x30 sm.

4. Häll i smeten. Strö över ett lager av kokosströsslet.

5. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4-5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av kokosen tills bitarna är helt täckta runt om. Lägg bitarna på ett galler eller bakplåtspapper. Förvaras svalt.



¤ Går utmärkt att frysa



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N