Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky

Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky 4 port.


Ingredienser:

1½ kg hel kotlettrad med ben eller ca 600 g om det är benfritt
5 vitlöksklyftor, finhackade
3 kvistar färsk rosmarin, finhackad
2 citroner, skal av
rödvin
olivolja
havssalt
svartpeppar, grovmald


Gör så här:

1. Blanda vitlök och rosmarin.

2. Gör flera snitt med vass kniv i köttet och klappa in vitlök, rosmarin och citronskal. Gnid in rikligt med salt, olja och peppar.

3. Häll vinet i en långpanna och lägg i köttet så att det vilar på benet.

4. Dela citronen och lägg att baka i pannan tillsammans med köttet.

5. Stek i 150° i ca 1 timme. Ös då och då med den sky som bildas.

6. Ta vara på stekskyn och smaksätt med mer rödvin.

7. Skiva köttet och servera med såsen.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N