Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Thailändsk Kycklingfilé

Thailändsk Kycklingfilé 2 port.


Ingredienser:

2 kycklingfiléer, skivade
1 msk smör
salt
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd pepparfrukt, urkärnad och finhackad
1½ msk röd curry
1 msk sesamolja
1 msk honung
1 lime, skal och saft
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 tsk soja
2 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt


Gör så här:

1. Bryn kycklingskivorna i smör i en stekpanna och salt. Lägg åt sidan så länge.

2. Fräs vitlök, pepparfrukt och curry i sesamolja.

3. Tillsätt honung, limeskal och saft, vatten, buljongtärning och soja.

4. Rör ut mjölet i yoghurten och vispa ner blandningen i såsen.

5. Lägg i kycklingen och låt den sjuda i ca 10 minuter i såsen.

6. Servera med ris.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N