Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hara Chicken Tikka

Hara Chicken Tikka 3 port.


Ingredienser:

500 g kycklingfilé
Marinad 1:
2 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk färskpressad citronsaft
salt
Grön Chutney:
80 g färsk koriander
20 g färsk mynta
1 grön chilifrukt
2 vårlökar
2 msk färsk ingefära, finriven
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
Marinad 2:
½ dl naturell yoghurt
2 krm cayennepeppar
2 tsk spiskumminfrön, rostade
2 msk olja
2 tsk Garam Masala
salt


Gör så här:

1. Skär köttet i ganska stora tärningar.

2. Blanda den första marinaden och marinera kycklingen i 15 minuter.

3. Under tiden mixar du ingredienserna till chutneyn till en jämn smet.

4. Blanda den andra marinaden och blanda sedan ner den gröna chutneyn i marinaden. Lägg i kycklingen och ställ kallt i ett par timmar.

5. Stek kycklingen i ugn på 180˚ tills genomstekt.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N