Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Inlindad Fläskfilé med Pressad Potatis

Inlindad Fläskfilé med Pressad Potatis 4 port.


Ingredienser:

2 msk olivolja
1 tsk torkad salvia, finhackade
1 tsk torkad rosmarin, finhackade
600 g fläskfilé
200 g bacon
800 g potatis, kokt
100 g russin
1½ dl rött vin
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
½ citron
salt och peppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200˚.

2. Blanda örterna med olivoljan.

3. Lägg fläskfilén i en ugnsform. Salta och peppra runt om.

4. Häll på örtoljan och massera in den ordentligt.

5. Vira in köttet i baconskivorna.

6. Stek tills köttermometer visat 65˚ innertemperatur. Det tar ca 30 minuter. Sätt ugnen på grillen de sista minuterna så att köttet får lite färg. Låt filén vila i ca 10 minuter innan du skär upp den.

7. Fixa såsen under tiden: Koka upp russinen i vinet tillsammans med socker och balsamvinäger. Sjud tills såsen reducerats till hälften. Smaka och justera med mer socker eller pressad citron. En knivsudd med cayennepeppar smakar bra i.

8. Pressa den kokta potatisen och servera med köttet, såsen och grönsaker.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N