Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ugnsbakad Lax med Kryddigt Täcke

Ugnsbakad Lax med Kryddigt Täcke 4 port.


Ingredienser:

700 g laxfilé med skinn
½ citron
salt och peppar
4 salladslökar
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 msk färskriven ingefära
2½ dl vispgrädde


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220º.

2. Skär laxen i 4 bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Pressa citron över bitarna och krydda dem med salt och peppar.

3. Strimla salladslökarna. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Hacka den fint och krossa vitlöksklyftorna.

4. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs salladslöken, chilin, vitlöken och ingefäran i ett par minuter tills den mjuknar upp men utan att få färg. Fördela röran på laxbitarna och häll grädde runt om.

5. Sätt in formen i ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur tjock laxbiten är.

6. Servera laxen ur formen med pressad potatis eller ris.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N