Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

INKOKT STRÖMMING

500 g rensad och filéad strömming (knappt; 1 kg orensad)
1 knippe dill
1 tsk salt
lag:
4 msk ättika
4 dl vatten
1 msk socker
1 tsk salt
1 lagerblad
ca 10 vitpepparkorn
ca 10 kryddpepparkorn
Blanda först alla ingredienserna till lagen och låt den koka upp.
Skölj strömmingen. Salta och klipp litet dill på köttsidan av varje
strömming. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i en låg kastrull. Häll den
heta lagen över och låt sjuda knappt 10 min. Strömmingen serveras kall med nyklippt dill på.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N