|
Läfsa | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd
Det här hittade jag på nåtet...
FINA LÄFSOR Det här behövs: 3 ägg, 5 kaffekoppar socker, 2 msk sirap, 1 tsk hjortronsalt, 1 kilo vetemjöl, 1 tsk kardemumma 1/2 liter mjölk, 1 kaffekopp smält smör Gör så här: Ägg och socker vispas samman, och det övriga blandas i efteråt. Kavla ut degen till tunna, runda (30 cm/diameter) läfsor och grädda dem på plåten. Sätt plåten längst ner i ugnen. Ugnen skall stå på 300o grader. När det är dags att äta läfsorna så bred på smör och strö på rikligt med kanel och socker, lägg sedan en till läfsa ovanpå och pressa lätt på den, skär sedan läfsan i "tårtbitar", mycket gott till kaffe eller ett glas mjölk. Visa artikel |