Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fredagsfavoriten

Det här receptet hittade jag när vi röjde här hemma nu under semestern. Det låter som ett riktigt 70-talsrecept med grädde, curry, banan och grejer - och gott så det räcker! Har dock inte testat det än och är lite osäker på "paprikaosten" - menar de smältost på tub eller vad? Och hur mäter man det i gram? :?

FREDAGSFAVORITEN

4 personer

600 g fläskkött
2 dl hönsbuljong
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
4 dl grädde
buljong
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
100 - 150 g paprikaost ???
3 msk vetemjöl
smör eller margarin

Skär köttet i cm-tjocka skivor och bryn på båda sidor i en stekpanna. Koka upp buljongen, lägg i köttet och låt det koka med salt och vitpeppar 30 - 60 minuter. Tänk på att buljongen är salt i sig.

Smält matfettet och fräs curry och paprikapulver. Rör ned vetemjölet och späd med buljong. Häll i grädden och koka några minuter. Rör ned osten och rör tills den är smält.

Strimla purjo och paprika och skiva bananen. Lägg detta ovanpå köttet i en ugnssäker form och häll såsen över. Gratinera i 200° ca 15 minuter. Servera med ris och sallad.

Bella



baribel
 

 
 
 

  Fredagsfavoriten | Recept | Kött | Fläsk

Jag har lagat en gratäng mkt lik ditt recept, efter recept från en kompis. Det är jätttegott jag lovar! Osten är typ "creme bonjour" eller annan färskost m paprikasmak. Det går också bra med annan färskost.

Passar bra med pressad potatis till, m det är ju en smaksak.



//Susanne






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N