Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saras fina smultrontårta

SARAS FINA SMULTRONTÅRTA

Försök inte spara smultronen – njut av dem medan tid är. Vad gäller tårtan blir smultron och kiwi bäst om de läggs på i allra sista stund. De ska helst inte sällskapa med grädden för länge, säger man, även om jag aldrig har märkt att kiwi har fått vispad grädde att bli annorlunda i smak eller konsistens. Vi har sparat tårtor i flera dagar i kylen som haft kiwi som dekoration ovanpå grädden, och vi har inte kunnat märka att något varit annorlunda.

1 tårta

3 ägg
3 dl socker
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
rivet skal av ½ citron
1 dl hett vatten

Mellanlägg:
3 dl fast jordgubbssylt eller äppelmos

Garnering:
2 – 3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 kiwi
3 – 4 dl smultron

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund kakform väl.

Vispa ägg och socker vitt. Blanda torra ingredienser och citron och rör ned. Slå i vattnet och rör smeten slät. Slå smeten i formen och grädda på mittfalsen ca 30 minuter eller tills kakan känns klar när man provar med en sticka. Vänd upp kakan och låt den svalna.

Dela kakan i tre bottnar och bred på mellanlägg. Vispa grädde och vaniljsocker och bred detta över kakan. Garnera med kiwi runt kanten och smultronen ovanpå.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N