Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sandhamnskaka

SANDHAMNSKAKA

Vill man ta med kakan på utflykt, t ex i båten, kan man kanske först baka den hemma i köket och ta med den i sin form. Inkokta plommon och vispad grädde är goda tillbehör. Vi hade ingen sådan kaka när vi hyrde stuga på Blidö i Stockholms skärgård och en tidig morgon tog båten m/s Ternan af Söderöra till Sandhamn, men vi hade en härlig dag ändå och fick se en massa läckra, snobbiga segelbåtar under regattan. Dessutom åt vi en god lunch på Seglarrestaurangen!

1 kaka

300 g smör eller margarin
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g sötmandel


Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en 2-liters kakform.

Vispa margarin, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Klicka ned smeten i formen. Skiva mandeln litet grovt och strö den över. Grädda ca 45 minuter, litet under mitten i ugnen. Pröva med sticka.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N