Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pralinkakor

PRALINKAKOR

Om du inte hinner baka ut kakorna under dagen är det ingen fara. Du kan utan vidare förvara degen i upp till en vecka i kylskåp.

Ca 40 kakor

100 g smör eller margarin
1 ½ dl farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovt hackade valnötskärnor

Faringlasyr:
1 dl farin
1 msk sirap
4 tsk vatten
2 dl florsocker


Rör matfett och farin poröst. Blanda ned ägg, vaniljsocker och sirap. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned det i smeten och arbeta ihop det till en deg. Forma degen till rullar, 4 – 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie eller smörpapper och låt vila i kylskåp minst 2 timmar, men gärna längre.

Skär rullarna i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar med ett par cm mellanrum. Tryck ned ett par nötbitar i varje kaka och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter, tills de fått färg.

Faringlasyr: Koka upp farin, sirap och 3 tsk vatten i en kastrull under omrörning. Blanda ned florsocker och resten av vattnet. Tillsätt ev mer vatten, om glasyren skulle bli för fast. Droppa glasyren över kakorna medan de ännu är varma och låt kakorna kallna.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N