Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Rör matfett och farin poröst. Blanda ned ägg, vaniljsocker och sirap. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned det i smeten och arbeta ihop det till en deg. Forma degen till rullar, 4 – 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie eller smörpapper och låt vila i kylskåp minst 2 timmar, men gärna längre.
Skär rullarna i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar med ett par cm mellanrum. Tryck ned ett par nötbitar i varje kaka och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter, tills de fått färg.
Faringlasyr: Koka upp farin, sirap och 3 tsk vatten i en kastrull under omrörning. Blanda ned florsocker och resten av vattnet. Tillsätt ev mer vatten, om glasyren skulle bli för fast. Droppa glasyren över kakorna medan de ännu är varma och låt kakorna kallna.