Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mosters mandelkaka

MOSTERS MANDELKAKA

En mycket lättbakad mjuk kaka som du inte kan misslyckas med. Ett recept som är så enkelt att även barnen klarar det.

1 kaka, ca 18 skivor

175 g smör eller margarin
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 dl mald mandel
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 – 2 dl russin
1 dl apelsinjuice


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, mandel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ned mjölblandningen, russin och apelsinjuice i smeten.

Klicka ut smeten i en smord, bröad ringform, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° 45 – 50 minuter eller tills kakan är färdig. Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler, där den får kallna. Skär kakan i skivor och servera den.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N