Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jordgubbsbakelser

JORDGUBBSBAKELSER

Snabbt och enkelt ordnar du till dessa bakelser, som verkligen är fulla av sommar. De passar att bjuda på vid de stora kalasen, om du nu har något sådant sommartid. Eftersom de serveras portionsvis är det inte svårt att beräkna hur mycket som går åt.

Ca 12 st

3 stora ägg
1 ½ dl socker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk färskpressad apelsinsaft
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 l jordgubbar
2 msk socker

Garnering:
3 dl vispgrädde
ev 50 g mandelmassa eller 1 – 2 msk Curaçao Orange
½ l jordgubbar


Sätt ugnen på 250°.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut smeten (ca 30 x 35 cm). Grädda i mitten av ugnen 5 – 6 minuter tills den fått fin färg. Sockra ovanpå kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa papperet – pensla med kallt vatten om det inte vill lossna. Täck med fuktad duk under tiden rulltårtan svalnar.

Rensa, skölj och skiva jordgubbarna tunt. Söta dem lätt om du bedömer att det behövs. Fördela dem på rulltårtsbottnen och rulla ihop den med hjälp av papperet.

Vispa grädden och klicka eller spritsa den. Den som vill kan smaksätta grädden med citruslikör eller mandelmassa. Garnera med jordgubbar och ev små citronmelissblad.

Bella





baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N