|
|
Hallonpaj med toscatäcke
HALLONPAJ MED TOSCATÄCKE
Ljummen eller kall, den här pajen är god i alla lägen. Man kan servera den med t ex rikligt med hallonsorbet (mums, mums) och vaniljglass …
1 paj = ca 12 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
600 g osockrade hallon (3 frysta paket)
3 msk potatismjöl
Toscatäcke:
200 g smör eller margarin
4 påsar flagad mandel à 35 g
3 dl socker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk
2 msk vaniljsocker
Kör samman degen i en matberedare, tryck ut den i pajform och låt den vila ca 30 minuter i kylen.
Blanda under tiden alla ingredienserna till toscasmeten, utom vaniljsockret, i en kastrull. Låt koka någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret.
Sätt ugnen på 200°. Pricka pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. Blanda frysta hallon med potatismjöl och fördela dem i det förgräddade pajskalet. Häll över toscasmeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Låt pajen svalna eller kallna helt och servera gärna med hallonsorbet och vaniljglass.
Bella
|
|