|
|
Hallonkubbar
HALLONKUBBAR
Kubbar är sommarbullar för många. De är lätta att baka och ska inte jäsa. Solmogna bär som hallon, vinbär eller blåbär i bröden gör dem särskilt goda och somriga. Och jag är svag för hallon – det har ni kanske märkt förut?
Ca 20 st
75 g smält smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
1 ½ dl matlagningsgrädde
5 ½ - 6 dl vetemjöl blandat med 1 ½ tsk hjorthornssalt
några dl nyplockade hallon
30 g hackad mandel
Sätt ugnen på 250°.
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned de övriga ingredienserna utom hallon och mandel. Arbeta degen smidig. Rulla ut den till 2 längder, ca 5 cm tjocka, och skär dem i ca 20 bitar. Lägg dem på bakplåtspapper och gör små gropar med fingret i degen. Lägg i hallon, 4 – 6 i varje bulle. Strö över mandel och grädda kubbarna ljust bruna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler och pudra ev över dem med florsocker eller gör litet glasyr att ringla över.
Bella
|
|