Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Guldkaka

GULDKAKA

Ibland kan man få äggulor över. Visserligen går det utmärkt att blanda dem i såser och pannkakssmet, men här är ett recept på en härligt god kaka. Att namnet kommer från den guldgula färgen kan väl ingen ta miste på?

1 kaka

4 äggulor
2 dl socker
75 g rumstempererat smör eller margarin
rivet skal av 1 citron
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Garnering:
1 ½ dl florsocker
1 msk smör eller margarin
1 msk citronsaft
varmt vatten


Rör äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt matfett, citronskal, bakpulver och mjöl. Häll i mjölken och rör smeten slät. Häll den i en smord och bröad hålform, 1 ½ liter. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler. Låt den gärna kallna under formen, så håller den sig saftig.

Rör florsocker och matfett mjukt, tillsätt citronsaft och några droppar varmt vatten. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan.

Citronen kan bytas ut mot apelsin.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N