Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Choklad-banantårta

CHOKLADTÅRTA MED BANANER

Någon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. Den här tårtan är sammanlagd med en speciell choklad-banancrème.

1 tårta

150 g smör eller margarin
300 g farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 medelstora mogna bananer
85 g mörk choklad
ca 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten

Choklad-banancreme:
85 g mörk choklad eller mjölkchoklad
drygt 50 g smör eller margarin
250 g florsocker
1 medelstor mogen banan
½ tsk vaniljsocker
1 – 2 msk mjölk


Blanda rumsvarmt matfett med farinsocker till en jämn massa. Blanda ägg, vaniljsocker och mosade bananer (det ska vara ca 2 ½ dl bananmos) och rör ned blandningen i sockerblandningen. Smält chokladen och låt den svalna något. Blanda sedan chokladen i smeten. Vispa smeten kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Blanda till sist ned vattnet.

Fördela smeten i 2 smorda springformar. Grädda bottnarna i 200° ugn ca 35 minuter. Pröva med sticka. Låt bottnarna svalna i formarna ca 5 minuter innan de ställs på galler att kallna. Behåll gärna bottenplattorna kvar under kakorna tills de är kalla.

Choklad-banancrème: Smält chokladen och låt den svalna. Rör matfett och florsocker smidigt. Mosa bananen och blanda ned den i smör-sockerblandningen tillsammans med chokladen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk så att cremen blir smidig i konsistensen.

Lägg samman de två bottnarna med en del av cremen emellan. Fördela sedan creme både på ovansidan och på sidorna. Garnera med bananskivor. Strö över en aning finriven choklad eller kakaopulver. Ställ sedan tårtan i kylskåp ett par timmar före serveringen. Tårtan kan för övrigt gärna stå i kylskåp upp till ett dygn.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N