Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Lätt att komma ihåg – ta mängden tre av nästan alla ingredienser, så får du den här verkligt maffiga chokladkakan som serveras kall i riktigt tunna skivor. Ett stort plus är att den tål att sparas. Ett par veckor i plast i kylen klarar den utan vidare.
1 kaka = ca 16 bitar
300 g smör eller margarin
drygt 3 dl socker
3 ägg
knappt 6 dl vetemjöl
3 msk kakao
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa väl en 1,2 liters kransform.
Vispa matfett och socker vitt och pösigt. Skilj gulor och vitor. Lägg vitorna i en torr, ren bunke. Vispa ned gulorna i margarin-sockersmeten. Rör ned mjöl och kakao tills det är blandat. Vispa vitorna till skum med torr och ren visp. Vänd ned dem i smeten utan att röra alltför mycket. Skeda upp smeten i kakformen, sätt in i ugnen på första falsen nedifrån och grädda kakan ca 50 minuter.
Ta ut kakan, låt den samla sig några minuter, lossa den sedan kring kanten och stjälp upp.