Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tomatris med paprika

TOMATRIS MED PAPRIKA

Detta välkryddade ris smakar gott till de flesta rätter av kött och köttfärs, men kan också serveras som vegetarisk ensamrätt.

4 portioner

2 dl långkornigt ris
2 msk matolja
2 ½ dl finhackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 ½ dl hönsbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl skivad purjolök
½ grön paprika, tärnad
½ tsk salt
1 krm peppar

Garnering:
paprikaringar

Serveringstips:
Riset kan serveras enbart med riven ost
och en sallad, men passar fint till kyckling,
kotlett, kassler eller köttfärs.

Fräs oljan i en stor kastrull. Tillsätt ris, lök och vitlök. Fräs blandningen på medelvärme 4 minuter. Tillsätt buljong, krossade tomater, purjolök, paprika, salt och peppar. Låt det hela småkoka under lock 20 – 25 minuter eller tills riset är mjukt. Tillsätt ev mer vätska om riset kokar torrt.

Låt gärna riset stå 5 minuter innan det serveras. Garnera med paprikaringar.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N