Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lax med örttäcke

Kan tyvärr inte äta detta heller då jag inte tål lax, så det är också otestat av mig.

LAX MED ÖRTTÄCKE

4 portioner

4 benfria laxbitar med skinnsida, ca 150 g/st
salt

Örttäcke:
1 dl ströbröd
½ dl finhackade örter, t ex persilja och timjan
1 finhackad vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
50 g smält smör eller margarin

Caesarröra:
250 g Kesella
1 hårdkokt ägg
50 g sardeller, ½ ask
1 tsk ljus fransk senap
½ dl nyriven parmesanost
salt, peppar


Lägg laxfiléerna med skinnsidan nedåt i en smord form och salta lätt. Rör samman alla ingredienserna till örttäcket och bred det över laxfiléerna. Baka mitt i ugnen, 225°, i ca 15 – 20 minuter

Gör under tiden Caesarröran: Hacka ägg och sardeller fint. Rör ned det i Kesellan tillsammans med senap och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Bjud de frasiga laxfiléerna tillsammans med Caesarröra och ugnsbakad potatis.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N