Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lök- och musselgratäng

LÖK- OCH MUSSELGRATÄNG

Lök är en billig och – i mångas tycke – mycket god ingrediens i olika rätter. Här har vi kombinerat rödlök och purjolök med musslor. Du kan använda ris som blivit över från en tidigare måltid, men du kan också koka nytt ris i köttbuljong. Krydda generöst med dill! Gott att servera som lunch- eller kvällsrätt med sallad, bröd och smör. Själv kan jag inte äta det då jag har skaldjursallergi, så jag har inte testat det.

4 portioner

2 dl långkornigt ris
1 köttbuljongtärning
5 dl vatten
2 burkar musslor i vatten à 250 g
1 rödlök
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 tsk vitlökssalt
½ - 1 dl spad från musslorna
2 dl vispgrädde
1 ägg
vit- och svartpeppar
paprikapulver
2 dl riven ost
finklippt dill

Rör ned ris och buljongtärning i det kokande vattnet. Låt riset koka ca 20 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg det färdigkokta riset i en smord, ugnssäker form med låga kanter.

Låt musslorna rinna av, men ta vara på spadet. Skala och finhacka rödlöken, skölj och strimla purjolöken och fräs dem lätt i litet matfett. Lägg lök och musslor på riset i formen. Strö över litet vitlökssalt.

Blanda samman musselspad, grädde, ägg och kryddor. Häll blandningen i formen och strö över rikligt med riven ost. Grädda i 200° ca 30 minuter eller tills ytan fått läcker färg. Strö över rikligt med finklippt dill före serveringen.

Bellabaribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N