Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Madames fläskfilé

MADAMES FLÄSKFILÉ

Fläskfilé under ”spännande täcke” blir en verkligt god och fin bjudrätt, som kan förberedas i god tid före gratineringen.

4 portioner

2 fläskfiléer, ca 600 g
200 – 300 g färska champinjoner
eller 1 burk à 200 g
2 medelstora gula lökar
1 dl skorpmjöl
1 dl grädde
1 dl torrt vitt vin eller svampspad
salt, paprika
smör eller margarin
riven ost av schweizertyp

Skär fläskfiléerna i cm-tjocka skivor och platta ut dem. Bryn dem fint och krydda med salt och paprika.

Skiva och smörstek löken mjuk och blank tillsammans med skivade champinjoner. Strö över skorpmjöl och späd med grädde och vin till en lagom tjock ”stuvning”. Smaksätt och späd mer om så behövs.

Lägg över filébitarna tätt på eldfast fat och häll den puttrande röran över. Strö på riven ost och gratinera i 275° 10 – 15 minuter (om rätten är nylagad och varm) eller i 250° ca 20 minuter (om rätten är kall då den sätts in i ugnen).

Servera med ris eller potatis och sallad.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N