Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Solkyckling

Det här är ett av familjens topp-5-recept!

SOLKYCKLING

Kyckling var förr om åren en traditionell söndags- och festmat i många hem. Numera har kyckling blivit vardagsmat, inte minst därför att man bekvämt kan köpa hem en färdiggrillad kyckling från de flesta större butiker. Men kyckling kan fortfarande vara festmat, och denna solkyckling är något alldeles speciellt. Man steker kycklingen i apelsinsaft, som ger den en frisk, litet sötsur smak – något som passar bra till det milda kycklingköttet.

4 portioner

1 stor kyckling, ca 1 ¼ kg
eller motsvarande mängd delar
1 msk smör eller margarin
3 apelsiner
salt, peppar
1 tsk curry
2 msk matolja
3 dl hönsbuljong
2 tsk maizena eller potatismjöl
2 msk kallt vatten


Klyv kycklingen mitt itu. Smörj ett ugnssäkert fat med matfett, riv skalet av 1 apelsin och strö det på fatet. Lägg kycklinghalvorna på fatet, droppa över saft av 1 apelsin och strö över litet salt och peppar.

Blanda olja och curry och pensla detta över kycklinghalvorna. Sätt in fatet i 175° ugn och låt kycklingen steka ungefär 45 minuter.

Koka upp buljongen. Tillsätt saften av 1 – 2 apelsiner, litet curry och ev litet salt. Ta upp kycklinghalvorna och håll dem varma. Häll den varma buljongen i fatet och rör om, så att alla goda smakämnen löses upp. Häll tillbaka buljongen i kastrullen och red av den med maizena eller potatismjöl utrört i litet kallt vatten.

Servera kycklingen med såsen och kokt ris eller potatis. Brysselkål är jättegott till.

Bellabaribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N