Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Läcker hallontårta

LÄCKER HALLONTÅRTA

En vacker och välsmakande avslutning på en god middag blir den här hallontårtan.

1 tårta = ca 8 portioner

Ca 4 dl vetemjöl
1 – 1 ¼ dl socker
175 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
100 g smör eller margarin
1 ¾ dl socker
2 ägg
1 ½ dl sötmandel
hallonmarmelad

Tips:
Man kan byta ut hallonmarmeladen
mot vilken sorts marmelad som helst.
Tänk på att om marmeladen är mycket
söt kan man minska på sockermängden
i degen med ca ½ dl.


Blanda mjöl och socker och hacka ut matfettet i blandningen. Tillsätt ägget och arbeta samman degen. Låt degen vila medan fyllningen görs i ordning.

Rör matfett och socker tills det blivit vitt och poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala mandlarna, mal dem och blanda ned dem i fyllningen.

Ta undan 1/3 av degen till garnering. Platta ut resten i en stor, smord pajform, ca 30 cm i diameter. Täck degen med marmelad. Bred ut mandelfyllningen över marmeladen.

Gör tunna längder av den sparade degen och lägg dem i ett nät över kakan. Grädda på galler litet under mitten i ugnen i 175° ca 50 minuter.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N