Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Napolitanska biffar

NAPOLITANSKA BIFFAR

Det italienska köket är mest känt för sina olika pastarätter och pizzor, men vi kan också hämta inspiration från Italien när det gäller kötträtter. Dessa biffar med skinka och champinjoner, t ex, är inte så svåra att laga till.

4 – 6 portioner

3 – 4 skivor rökt skinka
smör eller margarin
250 g färska champinjoner
4 – 6 tunna skivor innanlår
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
finhackad persilja
saft av 1 citron

Gott att äta till:
Bakad potatis och grönsallad med tomater.


Klipp skinkan i strimlor och lägg dem i en smord, ugnssäker form.
Rensa och skiva champinjonerna. Bryn dem i litet matfett och lägg över dem i formen. Bryn biffarna på båda sidor i matfett. Lägg dem över skinkan och champinjonerna. Krydda med salt, peppar och finhackad persilja. Stek rätten i 225° ca 20 minuter.

Vänd köttet. Droppa över citronsaft och låt alltsammans steka vidare några minuter. Servera rätten direkt ur formen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N