Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Katrinplommonkräm med apelsin

KATRINPLOMMONKRÄM MED
APELSIN

En enkel och god efterrätt som går fort att laga av kärnfria katrinplommon. Apelsinbitarna i den kalla krämen ger en frisk smak och dessutom värdefulla C-vitaminer.

4 portioner

1 förpackning kärnfria katrinplommon, ca 225 g
6 dl vatten
3 – 4 msk socker
½ msk potatismjöl
ca ½ dl vatten
2 apelsiner

Gott att äta till:
Grädde eller gräddmjölk.


Koka upp katrinplommonen i vattnet. Låt dem koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med socker. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Dra kastrullen från värmen och rör försiktigt ned potatismjölsredningen. Sätt kastrullen över värmen igen. Låt krämen få ett hastigt uppkok utan omrörning, annars blir den seg. Låt krämen kallna under lock.

Skala apelsinerna och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ned apelsinbitarna i den kalla krämen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N