Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarberkallskål

RABARBERKALLSKÅL

Kallskålen lagas på rabarber och blir härligt frisk som dessert. Servera gärna med några skivade jordgubbar och ev en klick vispgrädde. Krossade skorpor eller müsli är också gott att lägga i soppan.

4 portioner

500 g rensad rabarber
4 dl vatten
3 msk socker
1 ½ tsk maizena
1 msk vaniljsocker
3 msk vatten

Till servering:
250 g färska jordgubbar
1 msk socker
ev 1 ½ dl vispgrädde


Skär den rensade rabarbern i 1 cm bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker och koka under lock ca 15 minuter. Blanda maizena, vaniljsocker och vatten i en liten skål. Häll redningen i rabarberkastrullen under vispning och låt det hela få ett uppkok.

Häll upp soppan i en skål och ställ den svalt.

Rensa och skölj jordgubbarna. Skär dem i skivor. Lägg dem på en tallrik och strö över socker. Låt jordgubbarna stå och dra medan soppan svalnar.

Fördela soppan i fyra små efterrättsskålar. Lägg skivade jordgubbar över soppan. Vispa grädden hårt och fördela grädden i tallrikarna strax före serveringen – eller servera grädden separat.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N