Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Honungsäppelkaka

HONUNGSÄPPELKAKA

4 portioner

4 – 5 äpplen
½ dl socker
1 tsk malen kanel
100 g smör eller margarin
1 dl honung
3 dl havregryn


Skölj äpplena, skala och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och strö över en blandning av socker och kanel.

Smält matfettet i en kastrull. Rör i honung och havregryn och bred blandningen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 minuter.

Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås, mjuknad vaniljglass eller vispad grädde.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N