Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Isländskt Tunnbröd

5 1/2 dl Vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Havregryn
1 1/4 dl Vetekli
1 dl Vetegroddar
1 1/2 tsk Salt
1 1/2 tsk Bakpulver
1 msk Socker
7 dl Kokande vatten

Blanda alla torra varor, utom havregrynen, och bred ut dem på bakbordet. Gör ett hål i mitten av mjölet och lägg havregrynen där. Häll försiktigt det kokande vattnet på havregrynen och rör om så att vattnet absorberas av mjölet och inte rinner ut. Knåda ihop till en deg och forma små bullar. Kavla ut dem och nagga dem med gaffel eller kruskavel. Stek på båda sidor i varm gjutjärnspanna (stäng av brandvarnaren innan).



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N