Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kycklingpaj

8,5 points per portion

Denna paj äter vi mest av här hemma när det gäller matpajer.
Jättegott med en sallad till som innehåller halverade körsbärstomater, gröna oliver, rödlök och fetaost i olja och provencalska örter.

4 port

Pajdeg:
# 50 g flytande margarin
# 1 dl lättfil
# 2 tsk bakpulver
# 3 dl vetemjöl

Fyllning:
# 2 kycklingfiléer, ca 250 g
# 1 purjolök
# 1 gul paprika
# 1 röd paprika
# 1 burk champinjoner, 400 g
# 2 msk vetemjöl
# 1 dl matlagningsgrädde
# 1 dl lättmjölk
# 2 msk tomatpuré
# 1 tsk salt
# svartpeppar
# 1 dl riven ost, max 17%

Blanda samman ingredienserna till en pajdeg. Så tunt det bara går
och ända upp till kanten på pajformen. Den sväller en del.
Tryck ut pajdegen i en form och grädda i ca 8 min i 225°.
Dela kycklingköttet i mindre bitar och bryn det lätt.
Lägg bitarna i det färdiggräddade pajskalet.
Strimla purjolöken, paprikorna och låt champinjonerna rinna av.
Bryn purjolök, paprika och champinjoner.
Strö över vetemjöl.
Späd med grädde och mjölk och låt småkoka i ca 3 min, tillsätt tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i pajskalet och strö över riven ost.
Grädda i 225° i ca 20 min.



Mahogny
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N