Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kolaäpplen med havrekrisp (4 port)

Kolaäpplen med havrekrisp (4 port)

4 äpplen (skalade,
urkärnade och klyftade)
smör (till stekning)
2 dl mellangrädde
1/2 dl socker
1/2 dl mörk sirap
1 dl havregryn
kanel och socker
ev vaniljglass

Stek äppelklyftorna halvmjuka. Ta av från värmen. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min, eller tills det tjocknat något. Stek under tiden havregrynen i lite smör, strö över kanel och socker mot slutet. Rör hela tiden så att det inte bränns. Servera äpplena i djup tallrik med kolasås, havrekrisp och ev en klick vaniljglass.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N