|
|
Budapestrulle
Budapestrulle
100 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
Fyllning:
1 burk, 400 g konserverade persikor
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 msk kakao
Garnering:
Vaniljsocker
Hacka nötterna fint. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut torr och fettfri bunke. Tillsätt sockret och vispa till en tjock marängsmet. Blanda nötter, mjöl och kakao. Vänd ner blandningen i marängsmeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda kakan på 250° i cirka 15-20 min. Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper, dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt svalna. Låt persikorna rinna av väl. Grovhacka frukten. Vispa grädden och blanda den med socker och kakao. Blanda ner de hackade persikorna. Bred ut fyllningen över kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av pappret. Ställ den kallt eller frys den lätt före servering. Pudra över vaniljsocker och skär kakan i ett par centimeter tjocka skivor.
Receptet är från Expressen
|
|