Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Helstekt kalvfilé m honungsglaserade rotsaker o balsamicosky

Helstekt kalvfilé med honungsglaserade rotsaker och balsamicosky (2 port)

20 rotsaker
300 g putsad kalvfilé
1 msk matolja
0,5 msk smör
1 kvist timjan
1 vitlöksklyfta
200 g skalade blastmorötter
1 gulbeta
2 jordärtskockor
10 st små steklökar
1 msk god honung
Salt och peppar efter smak

Skär rotsakerna i lika stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm, och koka dem i hårt saltat vatten i 10 minuter (spara kokvattnet till efterrätten). Sila bort vattnet och lägg rotsakerna i en skål. Salta och peppra. Stek rotsakerna på hög värme. Lägg dem i smör, olivolja och honung. Låt stå över natten.
Inför servering: Värm upp och spraya olivolja på dem, rör om. Ta bort överflödigt fett och silverränder från köttet. Salta och peppra. Stek i matolja. Stek på låg värme, ca 100 grader, för att få köttet mört. Avsluta stekningen med en klick smör, timjan och och vitlök.

Inför servering: Värm på 110 grader i ugnen i 25 minuter. Låt köttet vila i aliminiumfole i 30 minuter.

Såsen:
2 msk kalvfond på flaska
3 msk vatten
1/2 msk socker
3 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja

Häll ner ingredienserna och koka upp såsen. Garnera med körvel.

Receptet är från Expressen "Kärleksmat för två"



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N