Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sverigekaka

Sverigekaka

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

Fyllning:
125 g margarin (ej smör!)
4 msk vanillinsocker
1 dl mjölk

Smörj och bröa en rund kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner. Tillsätt det heta vattnet och rör om försiktigt tills smeten är slät. Häll smeten i formen och grädda i 175°C 40-50 minuter (beroende på hur stor formen är). Smält margarinet till fyllningen och blanda ned vanillinsockret och mjölken. Rör om tills fyllningen tjocknar något. Dela kakan i två bottnar (strax ovanför mitten). Bred ut fyllningen över den undre bottnen. Lägg på den övre bottnen och pudra med florsocker.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N