Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

knäckebröd

2 msk kummin
100 g margarin
1/2 l vatten
1/2 l filmjölk
30 g jäst
1 msk salt
1/2 dl sirap
6 dl extra grovt rågmjöl
ca 7 1/2 dl vetemjöl
Koka kumminen i lite av vattnet några min. smält smöret. Häll i kumminen+vattnet. Låt bli fingervarmt.Lös upp jästen, blanda ner övr. ingredienser.Låt jäsa 30 min. Bearbeta degen. Kavla ut till tunna sjok. Skär ut lagom stora bitar. Grädda i 200-225° , tills de är ljusbruna.
Förvara i papper, så de inte blir mjuka.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N