Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
150 g mjukt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 ½ dl mjölk
5 dl finriven morot
3 dl riven kokos
1 dl (50g) hackade valnötter
1 liten burk (226g) krossad anans med sitt spad
Smörkrämsglasyr:
1 paket (200g) philadelphiaost
50 g mjukt margarin
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl riven kokos
Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke och ställ åt sidan. Rör margarin, socker och ägg till fluffig, krämig konsistens med elvispens i en större bunke. Tillsätt mjölken växelvis med mjölblandningen. Rör i morötter, kokos, valnötter och ananas. Häll smeten i en smord, bröad form, 26 cm i diameter. Grädda på nedre falsen i 50-60 min. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt svalna i formen innan kakan stjälps upp på galler och får kallna helt.
Glasyr Blanda ost och margarin. Rör ner florsocker, vaniljsocker och kokos. Bred över kakan.