Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Filmjölkslimpa a la GI

Filmjölkslimpa a la GI

3 1/2 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl hela dinkelkorn
1/2 dl linfrö
1 1/2 dl sojamjöl
1 1/2 dl fiberhavregryn
1 1/2 tsk salt
1 1/2 msk bikarbonat
1 liter filmjölk
olja till formen

Eventuell smaksättning:
1 dl hackade torkade aprikoser eller
1 dl hackad färsk spenat eller
1 dl hackade nötter
bakplåtspapper

Blötlägg de hela dinkelkornen över natten. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja. Stöt linfröna i mortel. Låt dinkelkornen rinna av ordentligt. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen. Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 min. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan inte så hård. Låt brödet svalna under bakduk.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N