Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Julens chokladkaka

Julens chokladkaka

200 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl russin, helst ljusa
100 g hasselnötskärnor eller skållad mandel
2 msk florsocker
1/2 dl frysta lingon¨

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker, garnera med lingon och ev blad.

Receptet är från Arla



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N