Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saftig tigerkaka

Saftig tigerkaka

50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1 msk vatten
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av 1/2 citron eller apelsin

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 1,5 l. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke så blandningen blir vit och pösig. Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet. Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Vicka lite på formen så smeten flyter ut jämt. Grädda kakan i ugnens nedre del i 35–40 min. Om ovansidan verkar bli för mörk, lägg över en bit folie. Känn med en sticka om kakan känns torr och färdig. Låt kakan ligga kvar i formen i 6–7 min. Om kakan inte vill lossna ur formen, blöt en handduk i kallt vatten och lägg över formen en liten stund. Låt kakan svalna under formen eller under en handduk.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N