Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rosa gräddtårta

Rosa gräddtårta

Bottnar:
3 ägg
2 dl strösocker
1/4 dl kokande vatten
rivet skal av 1/2 citron
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning 1:
1 1/2 dl hallonsylt
1 dl vispgrädde

Fyllning 2 (marsankräm):
2 1/2 dl mjölk
2 msk marsanpulver
3 msk strösocker
1/2 l jordgubbar
1 stor banan

Till garnering:
4 dl vispgrädde
karamellströssel, hjärtan och jordgubbskulor (ett slags strössel)
Röd karamellfärg

Till formen:
Smör och ströbröd

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det kokande vattnet, lite i taget. Tillsätt citronskalet och rör om. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Smörj och bröa en form, ca 20–25 cm i diameter. Grädda kakan i 175°C varm ugn i ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela den sedan i tre bottnar. Vispa grädden. Bred ut sylten och 1 dl av grädden på den första bottnen. Lägg på nästa. Koka marsankrämen och låt den svalna något. Bred ut över nästa botten. Skiva över banan och jordgubbar. Lägg på locket. Färga resterande grädde rosa. Bred ut ovanpå och på sidorna av tårtan. Garnera med karamellströssel, jordgubbskulor och strösselhjärtan.

Receptet är från Vardag och Fest



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N