Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkaka med nötter och kokos (4 port)

Chokladkaka med nötter och kokos (4 port)

300 gram mörk choklad 70 %
6 st ägg
4 msk fruktsocker
0,5 dl starkt kaffe
1 dl hackade pecan- eller valnötter
1 dl kokosflingor till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd. Dela äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. I mikron brukar jag ta det på medelhög effekt och kolla ganska ofta så det inte bränns. Man kan behöva röra om ibland. Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe och fruktsocker. Tillsätt nötterna och rör om. Vänd sedan ner smeten i äggvitorna och blanda väl. Häll i den smorda formen och baka i 10 min. Låt kakan stå i kylen minst en tim innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde.

En smaskig lite vuxen chokladkaka som man för det mesta bara behöver ta en liten bit av. Men även om du tar en stor bit så är den nästan nyttig! Uteslut nötterna om du är allergisk eller vill variera dig.

Receptet kommer från Klaras GI-mat av Klara Desser.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N