Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grönsakstårta

Till 4 pers:

2 msk olivolja
1-2 palsternackor, 2½ dl grovriven
1 squash, 7 dl grovriven
2 morötter, 2½ dl grovriven
1 gul lök, hackad
2 burkar kesella, 5 dl
2 msk maizena stärkelse
2 dl riven parmesanost, ca 50 gram
5 ägg
ca 1 dl hackad persilja
2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Ugn: 175 grader

Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant och lägg bakplåtspapper i botten. Hetta upp oljan och fräs grönsakerna mjuka.
Blanda kesella, maizena, parmesan och ägg, rör ner hackad persilja och smaksätt med citron, vitlök, salt och peppar.
Rör ner grönsaksfräset och häll blandningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. tills tårtan stannat även i mitten. Ta ut tårtan och låt den stadga sig en halvtimme.

Såg det här receptet i en tidning, kunde inte låta bli attt prova den. Kanongod.
mvh Marie



lisselbo
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N