Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gi-tårta med färska bär och lättvispad grädde (12 port )

Gi-tårta med färska bär och lättvispad grädde (12 port )

3 dl hasselnötter
3 dl mandel
1 dl katrinplommon
1 dl aprikos(er), torkade
0,5 dl fruktsocker
0,5 dl vatten
2,5 msk kakao
0,5 msk kanel

Garnering
2 dl vispgrädde, mager
1 tsk fruktsocker
1 dl hallon
1 dl physalis
1,5 dl jordgubbar

Blötlägg nötterna i ett par timmar. Skålla mandeln. Lägg de avrunna nötterna i en matberedare och tillsätt fruktsocker, kakao, mandel, kanel, katrinplommon och aprikoser och mixa till en grovkornig smet. Tillsätt lite vatten om smeten blir för kompakt. Tryck ner den i en springform. Ställ in i kylen en timme. Vispa grädden sötad med lite fruktsocker. Bred över kakan och strö över bären.

Njut av en smarrig tårta med superlågt glykemiskt index. Den passar även bra vid glutenallergi då kakan inte innehåller något mjöl

Näringsvärde per portion:
Energi: 293 kcal
Kolhydrater: 18 g
Protein: 7 g
Fett: 22 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 24 E%
Protein: 9 E%
Fett: 67 E%

Receptet är från Tasteline



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N