Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Syltrutor (18 st)

Syltrutor (18 st)

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g margarin eller smör
1 st ägg
2 dl lingonsylt

Strössel:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin eller smör

Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltsammans. Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm. Fördela lingonsylten över degen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C. Låt kakan svalna. Skär den i fyrkanter.

Receptet är från "7 sorters kakor"



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N