Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sara Bernhardt - chokladbiskvier (ca 30 st)

Sara Bernhardt - chokladbiskvier (ca 30 st)

150 g mandelmassa
½ äggvita

Fyllning:
75 g blockchoklad
1 msk smör
2 msk vispgrädde

Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja

Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda den med mandelmassan. Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till kakorna med mjölad hand. Grädda mitt i ugnen 12-14 min i 175°, lossa dem varma från plåten och låt kallna med undersidan upp. Smält blockchokladen. Koka upp smör och grädde och häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten stå och svalna så den blir tjock och fast. Bred smeten toppigt på kakorna och ställ i kyl i minst 1 timme. Smält chokladen med fettet till garnering. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks. Förvara kallt.



 

 
 
 

  Sara Bernhardt - chokladbiskvier (ca 30 st) | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor

Chokladbiskvier (ca 30 st)

Chokladbiskvier (ca 30 st)



400 g mandelmassa

2 dl Finkornigt Strösocker

3 äggvitor



Fyllning

300 g smör eller margarin

2½ dl Flor med chokladsmak

2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj

3 äggulor



Smaksättning

3 msk Nescafé + 1½ msk hett vatten eller

1-2 msk konjak, punch eller rom eller

rivet skal av 1 apelsin



Garnering

200 g mörk choklad

25 g kokosfett



Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 min innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 15 min. Låt kallna på plåten. Rör matfett, flor och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ kakorna i frysen i 15 min. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N