|
Sara Bernhardt - chokladbiskvier (ca 30 st) | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor Chokladbiskvier (ca 30 st)Chokladbiskvier (ca 30 st)400 g mandelmassa 2 dl Finkornigt Strösocker 3 äggvitor Fyllning 300 g smör eller margarin 2½ dl Flor med chokladsmak 2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj 3 äggulor Smaksättning 3 msk Nescafé + 1½ msk hett vatten eller 1-2 msk konjak, punch eller rom eller rivet skal av 1 apelsin Garnering 200 g mörk choklad 25 g kokosfett Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 min innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 15 min. Låt kallna på plåten. Rör matfett, flor och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ kakorna i frysen i 15 min. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna. Visa artikel |