Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

En mörk mjuk kryddkaka

En mörk mjuk kryddkaka som var ett måste på varje kaffekalas värt namnet på 40 talet.

kakan innehåller varken smör eller ägg, lingonsylten ger istället den extra saftigheten.

Kakan är god, den har inte lågt GI och hur många VV points den innehåller har jag inte en aaaaning om...

3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
3 msk lingonsylt
1 tsk bikarbonat

1. Blanda socker och kryddor, tillsätt lingonsylten.

2. Rör ner mjölken växelvis med vetemjölet som blandats väl med bikarbonaten.

3. Häll smeten i en väl smord och bröad form.

4. Grädda kakan i ganska svag ungsvärme 175-200 grader, ca 35 minuter. Formen skall stå på galler på ugnens botten.
lånad av hillevi på benbro.se



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N